Kiimingin reserviupseerit ja reserviläiset
Kenttäkelpoisuus testit Haasta itsesi liikunta tapahtumassa

3.1.2020 perjantaina klo 17:30 alkaen...


 

Harjoitustoiminnan tavoitteet

Kuukausittain huolehdimme yhteistyössä Oulun Kaupungin ja urheiluseurojen ja korkeakoululiikunnan kanssa www.haastaitsesi.fi liikunta tapahtumasta; kenttäkelpoisuustestit; 12 minuutin juoksu, sekä Lihaskuntotestien toteuttamisesta. Samoin 2 km UKK -kävelytesti on mukana testitilaisuuksissamme. Kehitimme juuri UKK kävelytestiin vauhdikkaan lisän tuovan työkalun; kierros väliaika taulukon, jossa myös 200 metrin testiajalle taulukko

Tavoittenamme on toteuttaa vuosittain 2-3 maastoharjoitusta. Pakkanen-ja muonitus pääaiheina.

Yksi harjoitteista on esimerkiksi Sissi ryhmän toiminteet ja toinen pakkas harjoitus kylmän ilman alla, toiminnan ja selviämisen perusteiden harjoittelu.

jo vuonna 2016 olimme neuvottelemassa- priimuksena, edullisen Ryhmähenkivakuutuksen reserviläisten maastoharjoituksiin saamiseksi. Tuosta vakuutusturvan lisästä tulikin linkki Reserviläisliiton kotisivulle marraskuusta 2016 nyt syksyyn 2019. Linkki ei sisältänyt esimerkki hinnoittelua, joka on esim. vain n.30 euroa yhdistykselle, 50 henkilön 3-vuorokauden harjoitukseen. Myös markkinointi tästä uudesta lisäturvasta jäi olemattomaksi. Kentällä tästä vakuutulisä-turvasta ei tiedetty. Uutta ponnistelua vaaditaan nyt vuonna 2020, koska kentällä on yhä virhe käsitys Liittojemme tarjoaman vakuutusturvan tasosta. Tavoite ponnistelullamme on se, että molemmat liittomme(RES ja RUL) maksaisivat yhdistyksille tämän tapaturmavakuutuksen. Se on tärkeä voimavara-lisä meille yhteistyön innostajina, ja vastuun ottamisen työkalu. Juuri vuodenvaihteessa 2020 on liitoiltamme tullut ampumaratatoimintaan tapaturmavakuutus, eli muihin harjoituksiin tuota ei vielä ole laajennettu.

Vuosina 2018 ja 2019 panostimme OULUZONE Ampumaurheilukeskuksen, ja valmistauduimme tie urien K1- ja K2 valmistamiseen, Pioneeri- ja Huollon aselajien maastoharoituksella Marraskuussa kahden - kolmen viikonlopun maastoharjoituksessa. Kaupunki ei tullut vielä mukaan ja tämä toteutus siirtyy. Onnistuimme kuitenkin innostamaan alueen suunnitelleen tahon WSP Tomi Harjulan keventämään tien toteutuksen suunnitelmaa. Samoin ponnistelumme jolla kerättiin laaja kansallinen lausuntopohja ampumaurheilun- ja reserviläisliittoilta ja myös Pohjoispohjanmaan- sekä Lapin- ja Kainuun liittoilta ko. ampumaurheilukeskuksen puolesta, on nostanut ko. ampumaurheilukeskuksen Oulun Kaupungin tuleviin toteutuksiin. Samoin ponnistelumme avulla radasta kerrotaan nyt myös oikeilla tiedoilla, eli voimassa oleva ympäristölupa on lainvoimainen.

Nyt vuoteen 2020 ponnistelemme kansallisen ohjeen rakentamiseksi hyvälle kunto- ja juoksuportaalle, kaikille suomen kunnille hyväksi yleiseksi ohjeeksi; Ohje johon kerätään hyvät kokemustiedot- ja uudet ideat. Yleisohjeen esimerkkimaastona on Kiimingin Honkimaan liikuntakeskus. Suunnittelemme yleisohjeen esimerkki portaat viidellä n. 1-1,5 metrin välitasanteella, jolloin saadaan 5-7 metriä korkeusvaikutusta lisää n.80 metrin pituiseen- ja maapohjana n. 7,5 metrin luonnon nousuiseen rataan. Samalla noilta 1,5 m väli- ja alatasanteilta alastulo ennen uutta nousua muodostaa hyvän "pudottautumis ponnistus/askellus"paikan. Myös ns. pika-askellus osa suunnitellaan kuntoportaaseen. Kansallista hyvää ohjetta ei siis ole yleisesti saatavilla vielä. Saimme yhteistyössä myös Kiimingin Palvelukeskittymän lausumaan Kaupungin innostamiseen toteuttamaan kuntoporras tuonne. Mäen päällä on jo olemassa hyvät ulkovoimailulaitteet ja monien lajien synergia. Yleisohjeen laatimiseen saimme yhteistyöhön Suomen Ladun, Opetus- ja Kulttuuri ministeriön, Oulun Ammattikorkeakoulun ja OSAO koulutuskuntayhtymän. Mukana on siis Insinööri- ja Medianomi opiskelija OAMK: sta ja kaksi liikuntaneuvoja opiskelijaa OSAO: sta sekä Insinööritoimisto. Yleisohjeella, siis uusien ideoiden ja toiminteiden kuntoportaaseen tuomisen lisäksi, nyt voidaan kuntoporras toteuttaa sinne missä ne saavuttavat hyvin käyttäjät. Esim. juuri syksyllä 2019 Helsingin kaupunki linjaa kuntoportaita rakentumaan uusia 9 kpl, ja vain jos mäessä on yli 13 asteinen jyrkkyys. Kiimingissä on noin 6 asteen jyrkkyys.

-
 
Etusivu
 
Yhteystiedot
 
Arvopohja
 
Jäseneksi
 
Tukemassa
 
 
38196 | Copyright © 2021 Kiimingin Rererviläiset Ry. | Design: Malla | Toteutus: Webbinen.net